Team vol enthousiasme

Ria Beukema

Groep 1/2

Ik ben Ria Beukema, groepsleerkracht van groep 1 en 2.

Het werken met kleuters vind ik super leuk om te doen.

Het enthousiasme, de onbevangenheid en nieuwsgierigheid maakt dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. Met kleuters in de groep is geen dag hetzelfde en dat blijft boeien!

Géronne Klopstra

Groep 3 en 4

Ik ben Géronne Klopstra-Scholten en ik geef  les aan groep 3, op de woensdag en donderdag is groep 3 gecombineerd met groep 4.

Werken met kinderen is verrassend en uitdagend: je maakt altijd wat mee, je bent elke dag creatief bezig,  je krijgt veel waardering terug, je blijft jong van geest en je blijft jezelf ontwikkelen op allerlei manieren! Geen dag is hetzelfde in het onderwijs!

Anouck Vos

Groep 5/6 en 4

Hoi allemaal,

Ik ben Anouck en samen met mijn gezin woon ik in Onstwedde. Vorig schooljaar heb ik geregeld ingevallen bij de Anne de Vriesschool. Dit schooljaar werk met veel plezier in groep 3-4. Ik heb het erg naar mijn zin en geniet iedere dag weer van het onderwijzen. Naast het lesgeven vind ik het belangrijk dat we het leuk hebben met elkaar in de groep. Iedereen mag er zijn! Het werken met kinderen geeft mijn veel positieve energie.

Trudy Postma

Groep 3 en 4

Hallo allemaal,

Ik ben Trudy Postma en woon samen met mijn man en drie dochters (12, 15 en 17 jaar) in Drouwenermond. Sinds februari heb ik mijn PABO diploma gehaald en werk ik op CBS Anne de Vries. Voordat ik ging studeren aan de PABO werkte ik als anesthesieverpleegkundige bij Treant.

Kinderen kunnen zo enthousiast, nieuwsgierig en verrassend reageren waardoor geen dag hetzelfde is.

Sandra Donker

Groep 5/6

Mijn naam is Sandra Donker. Met veel plezier werk ik 4 dagen per week in groep 5/6.
Het is fijn om de leerlingen te begeleiden met de lesstof. In groep 5/6 starten de leerlingen ook met het omgaan met een tablet en werken op een chromebook. Het is heerlijk om te zien hoe enthousiast de leerlingen zijn en hun nieuwsgierigheid naar de aangeboden lesstof.
Het gaat in de klas niet alleen maar om de lessen, maar ook omgang met elkaar. Hoe maak je een ruzie weer goed en hoe kan je iemand troosten? Hoe leer je nee zeggen of ja op een goede manier? Het lesgeven en de omgang met collega’s en leerlingen maakt het onderwijs tot een prachtig vak!

Shanel ter Veer

Groep 7

Mijn naam is Shanel ter Veer. Aankomend schooljaar ben ik werkzaam in groep 7. Ik geniet van de manier waarop kinderen denken en hun openheid. Het mooiste dat je een kind kunt geven is een kans!

Mariëtte van der Veen

Groep 5/6, 7/8

Ik ben Mariëtte van der Veen en sinds mijn LIO (eindstage van de pabo) werk ik op CBS Anne de Vries. Eerst als invaller en daarna wisselde ik als vaste leerkracht in de groepen 5,6, 7 en 8. Nu sta ik op maandag en dinsdag voor groep 6 en op donderdag en vrijdag voor groep 7 en 8. In groep 6 vind ik het fijn dat ze steeds zelfstandiger worden, maar toch nog heerlijk jong van geest zijn. Ook vind ik de onderwerpen in groep 5/6 erg leuk. Groep 7 en 8 vind ik ook een heerlijke doelgroep. Op deze leeftijd kunnen de kinderen al heel goed dingen onder woorden brengen en het goed beargumenteren.  Mijn vrije tijd besteed ik onder andere aan mijn hondje. Leerlingen uit mijn klas hebben hier al veel verhalen over gehoord.  Ook vind ik het heerlijk om weg te duiken in een goed boek en zie je mij soms in het zwembad.

Ralf Haverkamp

Groep 8

Sinds 2000 ben ik leraar op verschillende scholen geweest. Zo heb ik de eerste 3 jaren gewerkt in Eelde-Paterswolde, daarna 12 jaar in Zuidlaren en de laatste 10 jaar – net over de grens van Groningen – op CBS ’t Kompas in Gasselternijveen. Bij slechte wind konden we de AVEBE-fabriek altijd ruiken😉

De afgelopen 15 jaar is dit altijd een groep 5/6 geweest. Tijd voor wat anders (meer variatie).

Sinds vorig jaar november is mij de kans geboden om binnen Sgperspectief aan het werk te gaan. Binnen Perspectief krijg ik de mogelijkheid om voor allerlei verschillende groepen te staan in combinatie met het geven van gym. Dit bevalt me tot nog toe uitstekend. Of ik dit tot in lengte van jaren blijf doen en of Perspectief dit blijft faciliteren weet ik nog niet, maar voor nu vind ik deze manier van werken erg prettig.

Iets persoonlijks: Ik ben getrouwd met Inge en samen hebben wij 1 dochter (Lotte). Zij zit op CBS ‘Het mozaïek’. We hebben 7 huisdieren; 4 katten en 1 hond en buiten hebben wij 2 konijnen in een speciale konijnenren.

Met vriendelijke groet,

Ralf Haverkamp

Ina Reininga

Groep 8

Ik ben Ina Reininga en ik ben leerkracht van groep 8.

Samen met Johann woon ik in Oosterhesselen. Een prachtige bosrijke omgeving. Achter ons huis is een groot heideveld, waar je heerlijke wandelingen kunt maken.

Ik geniet ervan om te zien hoe leerlingen de wereld ontdekken. Het enthousiasme, de onbevangenheid en nieuwsgierigheid van kinderen, maakt dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.

Geen dag is hetzelfde.

Lieneke Slim

Directeur

Mijn naam is Lieneke Slim, ik ben 44 jaar en woon samen met mijn partner en onze zoon in een heel klein, landelijk dorpje vlakbij Assen. Daar wonen wij met veel plezier. Onze zoon heet Julian, is 2,5 jaar, speelt graag buiten en is een vrolijke jongen. Alle clichés die je van andere ouders hoort, zijn waar; de tijd gaat echt snel. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om buiten te zijn, te fietsen, boeken (voor) te lezen, maar zingen in een koor en samen muziek maken, is mijn grootste passie.

Ik werk met veel plezier op de CBS Anne de Vries en ik heb 20 jaar als leerkracht van groep 7&8 op deze school lesgegeven. Met veel genoegen kijk ik terug op deze tijd. Kennis overdragen, coachen, goede gesprekken en voorbereiden op het voorgezet onderwijs maakte deze baan zo gevarieerd en leuk. Toch merkte ik dat ik toe was aan bredere uitdaging binnen het onderwijs. Toen de functie van directeur vrijkwam, heb ik dan ook niet geaarzeld om te solliciteren.

Sinds augustus 2019 ben ik directeur van de CBS Anne de Vries. We hebben een mooie school, een fijne groep leerlingen, betrokken ouders én een heel prettig en gemotiveerd team. Ik zie ernaar uit om samen met collega’s, kinderen en ouders het beste uit onze leerlingen te halen en een nóg mooiere school van de CBS Anne de Vries te maken dan dat we al zijn. Ik ben trots op onze school!

Erica Wijbrands

Remedial teacher

Mijn naam is Erica Wijbrands en ik woon in Stadskanaal. Sinds 2019 ben ik werkzaam op de CBS Anne de Vries als remedial teacher. Ik begeleid elke woensdag en donderdag met veel plezier leerlingen die (tijdelijk) extra aandacht nodig hebben. Dit jaar werk ik met leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Ik vind het fijn dat ik iets extra’s kan betekenen; samen met de leerling de uitdagingen aanpakken! Natuurlijk is het voor de leerlingen niet altijd leuk om te werken aan de dingen die nog lastig zijn. Toch begint groei vaak daar waar de weerstand wordt gevoeld.

Op de andere werkdagen begeleid ik leerlingen aan huis en van andere basisscholen uit de regio bij allerhande vraagstukken op gebied van zorg, ondersteuning en onderwijs. Naast werken geniet ik in mijn vrije tijd van wielrennen, van lezen en breng ik graag tijd door met familie en vrienden. 

Esther Langes

Leraarondersteuner

Mijn naam is Esther Langes en woon samen met mijn man in Stadskanaal.
Binnen CBS Anne de Vries ben ik werkzaam als leraarondersteuner. Mijn werk bestaat uit het begeleiden van leerlingen over de hele school, ik heb dan ook vaak te maken met iedere groep. Voorop in mijn werk staat dat leerlingen zich veilig voelen. Ook vind ik het belangrijk om elke leerling op zijn of haar eigen manier te laten leren en hierbij de juiste begeleiding te bieden.
Naast mijn werk, vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, te wandelen of te tuinieren. In de zomer vind ik het heerlijk om te zeilen op de Friese meren en in de winter trek ik graag de ski’s aan om te skiën.

Leidy Bots

Administratief medewerker

Mijn naam is Leidy Bots en ik ben administratief medewerkster op de Anne de Vriesschool. Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen en woon in Wedde. Ik ben een echte doener die graag de spin in het web is. Ik vind het fijn wanneer ik ouders, collega’s en kinderen kan helpen en van de juiste informatie kan voorzien. Ik doe het werk met veel plezier.

Jantje Tienkamp

Conciërge

Mijn naam is Jantje Tienkamp en ik woon in Gasselternijveenschemond. Mijn man en ik hebben 2 kinderen: Michael en Yvonne.
Elke dag ben ik op school te vinden en doe van alles en nog wat. Met veel plezier doe ik mijn werk . Het is dan ook een geweldige school met lieve collega’s. Mijn hobby’s zijn  natuurlijk onze paarden.