Team vol enthousiasme

Ria Beukema

Groep 1 en 2

Ik ben Ria Beukema, groepsleerkracht van groep 1 en 2.

Het werken met kleuters vind ik super leuk om te doen.

Het enthousiasme, de onbevangenheid en nieuwsgierigheid maakt dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. Met kleuters in de groep is geen dag hetzelfde en dat blijft boeien!

Géronne Klopstra

Groep 3 en 2

Ik ben Géronne Klopstra-Scholten en ik geef  les aan groep 3, op de vrijdag is groep 3 gecombineerd met groep 2.

Werken met kinderen is verrassend en uitdagend: je maakt altijd wat mee, je bent elke dag creatief bezig,  je krijgt veel waardering terug, je blijft jong van geest en je blijft jezelf ontwikkelen op allerlei manieren! Geen dag is hetzelfde in het onderwijs!

Michelle Konijn

Groep 4

Ik ben Michelle Konijn. Ik geef les aan groep 4.
Ik werk met veel plezier op deze school en in deze groep.
Ik vind het prachtig om met deze doelgroep te werken. Om het gesprek aan te gaan met kinderen over dingen die spelen in de wereld en over dingen die ze bezig houden, om samen te werken naar wat de kinderen willen bereiken en om te proberen om datgene naar buiten te laten komen wat in ieder kind zit en wat ieder kind uniek maakt.
In het dagelijks leven geniet ik er o.a. enorm van om tijd door te brengen met mijn gezin, om te wandelen en om erop uit te gaan.
Hartelijke groet!

Sandra Donker

Groep 4/5

Mijn naam is Sandra Donker. Met veel plezier werk ik 4 dagen per week in groep 4/5.
Het is fijn om de leerlingen te begeleiden met de lesstof. In groep 4/5 starten de leerlingen ook met het omgaan met een tablet en werken op een chromebook. Het is heerlijk om te zien hoe enthousiast de leerlingen zijn en hun nieuwsgierigheid naar de aangeboden lesstof.
Het gaat in de klas niet alleen maar om de lessen, maar ook omgang met elkaar. Hoe maak je een ruzie weer goed en hoe kan je iemand troosten? Hoe leer je nee zeggen of ja op een goede manier? Het lesgeven en de omgang met collega’s en leerlingen maakt het onderwijs tot een prachtig vak!

Petra Knolhoff

Groep 5/6

Hallo, ik ben Petra Knolhoff en in woon met mijn man in Nieuw Buinen. Sinds een jaar of 8 werk ik op cbs Anne de Vries in groep 5/6. Voorgaande jaren werkte ik in groep 5, 6 of een combinatie hiervan. Deze leeftijdsgroep vind ik erg leuk, omdat kinderen een eigen mening beginnen te ontwikkelen en hierdoor mooie discussies in de klas ontstaan. Mijn hobby’s zijn tuinieren, lezen, wandelen en reizen. Het liefst ga ik er in de vakanties, samen met mijn man, op uit om nieuwe gebieden in Nederland of in het buitenland te ontdekken. Mijn favoriete vak op school is aardrijkskunde. Vertellen over de gebieden/landen waar we mee bezig zijn, vind ik leuk. Naast het lesgeven ben ik ict’er en rots en waterspecialist.

Mariëtte van der Veen

Groep 6, 7/8

Ik ben Mariëtte van der Veen en sinds mijn LIO (eindstage van de pabo) werk ik op CBS Anne de Vries. Eerst als invaller en daarna wisselde ik als vaste leerkracht in de groepen 5,6, 7 en 8. Nu sta ik op maandag en dinsdag voor groep 6 en op donderdag en vrijdag voor groep 7 en 8. In groep 6 vind ik het fijn dat ze steeds zelfstandiger worden, maar toch nog heerlijk jong van geest zijn. Ook vind ik de onderwerpen in groep 6 erg leuk. Groep 7 en 8 vind ik ook een heerlijke doelgroep. Op deze leeftijd kunnen de kinderen al heel goed dingen onder woorden brengen en het goed beargumenteren.  Mijn vrije tijd besteed ik onder andere aan mijn hondje. Leerlingen uit mijn klas hebben hier al veel verhalen over gehoord.  Ook vind ik het heerlijk om weg te duiken in een goed boek en zie je mij soms in het zwembad.

Ina Reininga

Groep 7/8

Ik ben Ina Reininga en ik ben leerkracht van groep 7/8

Samen met Johann woon ik in Oosterhesselen. Een prachtige bosrijke omgeving. Achter ons huis is een groot heideveld, waar je heerlijke wandelingen kunt maken.

Ik geniet ervan om te zien hoe leerlingen de wereld ontdekken. Het enthousiasme, de onbevangenheid en nieuwsgierigheid van kinderen, maakt dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.

Geen dag is hetzelfde.

Trudy Postma

Groep 4

Hallo allemaal,

Ik ben Trudy Postma en woon samen met mijn man en drie dochters (12, 15 en 17 jaar) in Drouwenermond. Sinds februari heb ik mijn PABO diploma gehaald en werk ik op CBS Anne de Vries. Voordat ik ging studeren aan de PABO werkte ik als anesthesieverpleegkundige bij Treant.

Kinderen kunnen zo enthousiast, nieuwsgierig en verrassend reageren waardoor geen dag hetzelfde is.

Lieneke Slim

Directeur

Mijn naam is Lieneke Slim, ik ben 44 jaar en woon samen met mijn partner en onze zoon in een heel klein, landelijk dorpje vlakbij Assen. Daar wonen wij met veel plezier. Onze zoon heet Julian, is 2,5 jaar, speelt graag buiten en is een vrolijke jongen. Alle clichés die je van andere ouders hoort, zijn waar; de tijd gaat echt snel. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om buiten te zijn, te fietsen, boeken (voor) te lezen, maar zingen in een koor en samen muziek maken, is mijn grootste passie.

Ik werk met veel plezier op de CBS Anne de Vries en ik heb 20 jaar als leerkracht van groep 7&8 op deze school lesgegeven. Met veel genoegen kijk ik terug op deze tijd. Kennis overdragen, coachen, goede gesprekken en voorbereiden op het voorgezet onderwijs maakte deze baan zo gevarieerd en leuk. Toch merkte ik dat ik toe was aan bredere uitdaging binnen het onderwijs. Toen de functie van directeur vrijkwam, heb ik dan ook niet geaarzeld om te solliciteren.

Sinds augustus 2019 ben ik directeur van de CBS Anne de Vries. We hebben een mooie school, een fijne groep leerlingen, betrokken ouders én een heel prettig en gemotiveerd team. Ik zie ernaar uit om samen met collega’s, kinderen en ouders het beste uit onze leerlingen te halen en een nóg mooiere school van de CBS Anne de Vries te maken dan dat we al zijn. Ik ben trots op onze school!

Lianne van der Vlag-Raveling

Invalleerkracht

Ik ben Lianne van der Vlag – Raveling. Op maandag en dinsdag ben ik aanwezig op de Anne de Vries. Op maandag zal ik groep 1 doen en op dinsdag groep 8 zodat deze groepen gesplitst zijn. Ik werk op de Anne de Vries vanuit de invalpool en zal dus als ik word opgeroepen voor inval op een andere school niet aanwezig zijn. Vorig schooljaar heb ik van augustus tot februari ingevallen op de Anne de Vries en heb ik het erg naar mijn zin gehad. Toen ik een voorkeur mocht geven voor een school vanuit de invalpool heb ik dus meteen gezegd dat ik hier graag terug zou willen komen. T/m 22 november kunnen jullie mij tegenkomen want daarna ga ik met zwangerschapsverlof! Hoe het daarna gaat weet ik nu nog niet maar ik hoop natuurlijk weer terug te komen! Werken met kinderen vind ik het leukste wat er is. Geen dag is hetzelfde en de weken vliegen voorbij.

Ik woon in Musselkanaal met mijn man en hondje. In december verwachten wij ons eerste kindje, een meisje! Verder zing ik graag in mijn bandje, ga ik het liefst elk jaar op wintersportvakantie om te skiën en doe ik graag leuke dingen met mijn familie en vrienden.

Erica Wijbrands

Remedial teacher

Mijn naam is Erica Wijbrands en ik woon in Stadskanaal. Sinds 2019 ben ik werkzaam op de CBS Anne de Vries als remedial teacher. Ik begeleid elke woensdag en donderdag met veel plezier leerlingen die (tijdelijk) extra aandacht nodig hebben. Dit jaar werk ik met leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Ik vind het fijn dat ik iets extra’s kan betekenen; samen met de leerling de uitdagingen aanpakken! Natuurlijk is het voor de leerlingen niet altijd leuk om te werken aan de dingen die nog lastig zijn. Toch begint groei vaak daar waar de weerstand wordt gevoeld.

Op de andere werkdagen begeleid ik leerlingen aan huis en van andere basisscholen uit de regio bij allerhande vraagstukken op gebied van zorg, ondersteuning en onderwijs. Naast werken geniet ik in mijn vrije tijd van wielrennen, van lezen en breng ik graag tijd door met familie en vrienden. 

Esther Huisman

Leraarondersteuner

Mijn naam is Esther Huisman en woon samen met mijn partner in Stadskanaal.
Binnen de Anne de Vriesschool ben ik werkzaam als leraarondersteuner. Mijn werk bestaat uit het begeleiden van leerlingen over de hele school, ik heb dan ook vaak te maken met iedere groep. Voorop in mijn werk staat dat leerlingen zich veilig voelen. Ook vind ik het belangrijk om elke leerling op zijn of haar eigen manier te laten leren en hierbij de juiste begeleiding te bieden.
Naast mijn werk, vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, te wandelen of te tuinieren. In de zomer vind ik het heerlijk om te zeilen op de Friese meren en in de winter trek ik graag de ski’s aan om te skiën.

Leidy Bots

Administratief medewerker

Mijn naam is Leidy Bots en ik ben administratief medewerkster op de Anne de Vriesschool. Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen en woon in Wedde. Ik ben een echte doener die graag de spin in het web is. Ik vind het fijn wanneer ik ouders, collega’s en kinderen kan helpen en van de juiste informatie kan voorzien. Ik doe het werk met veel plezier.

Jantje Tienkamp

Conciërge

Mijn naam is Jantje Tienkamp en ik woon in Gasselternijveenschemond. Mijn man en ik hebben 2 kinderen: Michael en Yvonne.
Elke dag ben ik op school te vinden en doe van alles en nog wat. Met veel plezier doe ik mijn werk . Het is dan ook een geweldige school met lieve collega’s. Mijn hobby’s zijn  natuurlijk onze paarden.